Usvojen Godišnji izvještaj o uvođenju sistema finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2014. godinu

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Centralna harmonizacijska jedinica Ministarstva finansija i trezora BiH je u skladu sa članom 33f. stav (2) tačka h) Zakona o finansiranju institucija Bosne i Hercgovine  izradila Godišnji izvještaj o uvođenju sistema finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama Bosne i Hercegovine za 2014. godinu.

Izvještaj sadrži napredak koji je ostvaren, kao i plan aktivnosti za naredni period u ovoj oblasti.

Vijeće ministara BiH je na 8. sjednici održanoj 21.05.2015. godine razmotrilo i usvojilo Godišnji izvještaj o uvođenju sistema finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2014. godinu, te s tim u vezi donijelo sljedeće zaključke:

 

- Zadužuje se CHJ MFiT BiH da u 2015. godini nastavi izvršavati obaveze u vezi sa uvođenjem i razvojem finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BIH u skladu sa odobrenom dinamikom od strane Vijeća ministara BiH, kako bi institucije BiH ispunile obaveze u vezi primjene člana 90. Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju;
- Zadužuju se institucije BiH da u 2015. godini operativno provode podzakonske akte iz oblasti finansijskog upravljanja i kontrole kako bi unaprijedile sistem finansijskog upravljanja i kontrole shodno važećem zakonodavnom okviru.