Treći modul obuke o finansijskom upravljanju i kontroli

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Centralna harmonizacijska jedinica Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine organizirala je 22. novembra 2018. godine u Sarajevu obuku iz oblasti finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH.
Njegoš Pavlović, pomoćnik direktora Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora BiH za razvoj sistema interne revizije, učesnicima obuke održao je prezentaciju o temi „Interna revizija u funkciji unapređenja finansijskog upravljanja i kontrole i stvaranja dodatne vrijednosti u institucijama Bosne i Hercegovine“.
Interaktivnoj obuci, održanoj u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, prisustvovala su 52 državna službenika iz 43 institucije Bosne i Hercegovine. Obuka je bila namijenjena osobama zaduženim za finansijsko upravljanje i kontrolu, koordinatorima za proces upravljanja rizicima, i drugim službenicima koje su rukovodioci institucija zadužili za uspostavljanje i razvoj finansijskog upravljanja i kontrole.
Održavanjem ove obuke Centralna harmonizacijska jedinica Ministarstva finansija i trezora BiH realizirala je Treći modul svog Plana i programa obuke iz oblasti finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2018. godinu.