Realiziran Plan i program obuke iz finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama Bosne i Hercegovine za 2018. godinu

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Centralna harmonizacijska jedinica Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine organizirala je 18. decembra 2018. godine u Sarajevu obuku iz oblasti finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH. Interaktivnoj obuci, održanoj u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, prisustvovalo je 55 državnih službenika iz 50 institucija Bosne i Hercegovine. Obuka je bila namijenjena službenicima koji su zaduženi za pripremu i dostavljanje Godišnjeg izvještaja o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH.  Obuku na kojoj su analizirane instrukcije za izradu Godišnjeg izvještaja o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH vodila je Abida Ćatić, pomoćnik direktora Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora BiH za razvoj sistema finansijskog upravljanja i kontrole. „Tokom analize godišnjih izvještaja o finansijskom upravljanju i kontroli koje institucije BiH dostavljaju Centralnoj harmonizacijskoj jedinici Ministarstva finansija i trezora BiH uočene su nedosljednosti i nelogičnosti koje nam otežavaju izradu godišnjeg Konsolidovanog izvještaja o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole, ali i onemogućavaju dobijanje slike stvarnog stanja u ovoj oblasti. Zbog toga je Centralna harmonizacijska jedinica Ministarstva finansija i trezora BiH u svom Planu i programu obuke iz oblasti finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2018. godinu jedan modul i posvetila analizi upitnika o samoprocjeni sistema finansijskog upravljanja i kontrole s detaljnim uputstvima o njegovom popunjavanju“, naglasila je Ćatić.
Održavanjem ovog, 4. modula obuke, Centralna harmonizacijska jedinica Ministarstva finansija i trezora BiH završila je realizaciju svog Plana i programa obuke iz oblasti finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2018. godinu.