Održan sastanak Foruma za koordinaciju donatora u BiH

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Forum za koordinaciju donatora (DCF), u organizaciji Ministarstva finansija i trezora BiH/Sektora za koordinaciju medunarodne ekonomske pomoci (SCIA) danas je u Sarajevu, održao prvi ovogodišnji sastanak kojim je predsjedavala Ambasada Njemacke u BiH, te njemacke agencije Gesellschaft für Inte ationale Zusammenarbeit (GIZ) i Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW).

Na sastanku, kojeg je otvorila njemacka ambasadorica u BiH Nj.E. gda.rnUlrike Maria Knotz, predstavnici Ambasade Njemacke u BiH i njemackihrnagencija GIZ i KfW prezentovali su clanovima Foruma i prisutnimrnpredstavnicima institucija BiH, svoje aktivnosti i nacine kooperacije sarn BiH.  GIZ je predstavio njemacku tehnicku kooperaciju, kao i regionalnurn saradnju sa BiH, dok je KfW prezentovao njemacku finansijskurnkooperaciju sa BiH. Nakon prezentacija njemackih agencija, nova šeficarnmisije Svjetske banke gda. Anabela Abreu se predstavila prisutnim, te jern Svjetska banka iskoristila priliku da predstavi svoj novi izvještajrn„BiH-Pregled javnih rashoda i institucija“. 

rn

rn

Na kraju sastanka održan je okrugli sto na kojem su predstavnici najvecih donatorskih agencija, koje implementiraju programe i projekte u BiH, informisale Forum o novim i planiranim projektima, razmijenili su mišljenja o svojim aktivnostima, pozitivnim iskustvima kao i izazovima s  kojima se susrecu na terenu tokom implementacije aktivnosti. Takode, USAID je na okruglom stolu predstavio svoju novu „Razvojnu kooperacijsku strategiju za BiH 2012-2016“.
rn

Sve prezentacije i materijali sa sastanka dostupni su na web stranici Foruma za koordinaciju donatora www.donormapping.ba. 

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Usvojen Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu Usvojen Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu
Amidžić i Šeldon potpisali grant u iznosu od 8.000.000,00 evra -Kofinansiranje Programa integrisanog razvoja koridora Save i Drine Amidžić i Šeldon potpisali grant u iznosu od 8.000.000,00 evra -Kofinansiranje Programa integrisanog razvoja koridora Save i Drine
Amidžić primio u kurtoaznu posjetu ambasadora Mađarske u BiH Kristijana Pošu Amidžić primio u kurtoaznu posjetu ambasadora Mađarske u BiH Kristijana Pošu
Amidžić otvorio Regionalnu konferenciju EBRD GEFF - " Greening the Western Balkans " Amidžić otvorio Regionalnu konferenciju EBRD GEFF - " Greening the Western Balkans "