Odluka o uspostavljanju Centralne harmonizacijske jedinice - 84.sjednica VMBiH

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o uspostavljanju Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine,uz odredene korekcije. Zaduženo je Ministarstvo finansija i trezora da pripremi prijedlog zakona o dopuni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Bosne i Hercegovine, kojim ce u clanu 11 biti predvidena Centralna harmonizacijska jedinica kao upravna organizacija u sastavu Ministarstva finansija i trezora, cime ce ovaj zakon biti uskladen sa Zakonom o internoj reviziji institucija BiH. Donošenjem Odluke bit ce ispunjena obaveza preuzeta Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju u vezi s uspostavljanjem saradnje u oblasti revizije i finansijske kontrole. Odlukom ce biti osnovana Centralna harmonizacijska jedinica (CHJ) ovlaštena za razvoj rukovodenja i koordinaciju interne revizije i uvodenje sistema finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH….

Vijece ministara BiH utvrdilo je pojedinacne prijedloge odluka ornratifikaciji medunarodnih sporazuma i protokola, i to:- Prijedlogrnodluke o ratifikaciji Prvog amandmana na Kreditni sporazum potpisanrn25.7.2002. godine izmedu Bosne i Hercegovine koja djeluje putemrnMinistarstva finansija i trezora i Kraljevine Španije koja djelujernputem Ureda Kreditnog instituta – finansiranje sistemarnvodosnabdijevanja u Opštini Olovo;Predlagac, Ministarstvo vanjskihrnposlova, uputit ce prijedloge odluka Predsjedništvu BiH dalje urnproceduru.

rn
rn

Vijece ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija irntrezora, donijelo je Odluku o davanju saglasnosti za finansiranjerninvesticije po Ugovoru o kreditnoj liniji izmedu Intesa Sanpaolo bankernd.d. Sarajevo i OPEC Fonda za medunarodni razvoj.

rn
rn

Vijece ministara ovom odlukom daje saglasnost OPEC fondu zarnmedunarodni razvoj da zakljuci sporazum o zajmu u vidu kreditne linijerns „Intesa Sanpaolo bankom“ u iznosu od 1,73 miliona eura zarnfinansiranje projekata malih i srednjih preduzeca. Otvaranjem novih irnrazvojem postojecih preduzeca bit ce stvoreni uslovi za novarnzapošljavanja u BiH.(kraj-Služba  za informiranje VM)

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Usvojen Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu Usvojen Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu
Amidžić i Šeldon potpisali grant u iznosu od 8.000.000,00 evra -Kofinansiranje Programa integrisanog razvoja koridora Save i Drine Amidžić i Šeldon potpisali grant u iznosu od 8.000.000,00 evra -Kofinansiranje Programa integrisanog razvoja koridora Save i Drine
Amidžić primio u kurtoaznu posjetu ambasadora Mađarske u BiH Kristijana Pošu Amidžić primio u kurtoaznu posjetu ambasadora Mađarske u BiH Kristijana Pošu
Amidžić otvorio Regionalnu konferenciju EBRD GEFF - " Greening the Western Balkans " Amidžić otvorio Regionalnu konferenciju EBRD GEFF - " Greening the Western Balkans "