Ministar Bevanda i ambasador Ogawa podržali reformski put BiH ka EU

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Zamjenik predsjedavajuceg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Japana u BiH Kazuya Ogawu. Ministar Bevanda poželio je ambasadoru Ogawi uspješan rad tokom njegove diplomatske misije u BiH, te izrazio zahvalnost na dugogodišnjoj podršci koju Vlada Japana, kao jedan od najvecih donatora, pruža Bosni i Hercegovini.

rn

Sagovornici su se složili da je ohrabrujuce što je u posljednja dva mjeseca u BiH ucinjeno niz pozitivnih pomaka u provodenju reformi i približavanju EU, posebno nakon usvajanja reformske agende.

rn

Ministar Bevanda naglasio je da je od velikog znacaja što su vlasti na svim nivoima u BiH prihvatile mehanizam koordinacije u istovjetnoj formi cime ce se omoguciti da BiH istupa prema EU jednim glasom uz prethodno poštivanje definisanih procedura kako se dolazi do jedinstvenog stava.

rn

Tokom sastanka naglašeno je da je Vlada Japana pružila znacajnu finansijsku pomoc za projekte na podrucjima pogodenim katastrofalnim poplavama u BiH u maju prošle godine, te da ima prostora da se realizuju i preostali projekti iz ovih fondova.

rn

Ambasador Ogawa istakao je da Japan pruža podršku BiH na njenom evropskom putu, te da dvije zemlje trebaju kontinuirano unapredivati saradnju u oblasti ekonomije, kulture i razmjene eksperata.

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Usvojen Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu Usvojen Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu
Amidžić i Šeldon potpisali grant u iznosu od 8.000.000,00 evra -Kofinansiranje Programa integrisanog razvoja koridora Save i Drine Amidžić i Šeldon potpisali grant u iznosu od 8.000.000,00 evra -Kofinansiranje Programa integrisanog razvoja koridora Save i Drine
Amidžić primio u kurtoaznu posjetu ambasadora Mađarske u BiH Kristijana Pošu Amidžić primio u kurtoaznu posjetu ambasadora Mađarske u BiH Kristijana Pošu
Amidžić otvorio Regionalnu konferenciju EBRD GEFF - " Greening the Western Balkans " Amidžić otvorio Regionalnu konferenciju EBRD GEFF - " Greening the Western Balkans "