Konferencija o internoj reviziji u javnom sektoru BiH

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U organizaciji Koordinacionog odbora centralnih jedinica za harmonizaciju (KO CJH) u Sarajevu je 17. maja 2017. godine održana konferencija o internoj reviziji u javnom sektoru u Bosni i Hercegovini.
Ovo je prva konferencija na kojoj su zajedno učestvovali interni revizori iz institucija Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Federacije BiH što je ocijenjeno novim vidom kontinuirane profesionalne edukacije i razmjene iskustava. Konferenciji „Standardi i metodologija rada interne revizije u Bosni i Hercegovini“ prisustvovalo je više od 100 učesnika iz institucija BiH, FBiH i RS.  
Osim o zakonskoj regulativi u oblasti interne revizije na sva tri nivoa vlasti, na skupu je  raspravljano i o savjetodavnim aktivnostima/uslugama interne revizije, te o odnosu interne i eksterne revizije u funkciji unapređenja upravljanja  javnim rashodima.
Članovi Koordinacionog odbora CJH naglasili su da će ovakav vid razmjene iskustava biti nastavljen te najavili da će u oktobru biti održana slična konferencija o finansijskom upravljanju i kontroli u javnom sektoru.

Okvirni program obuke i certifikacije internih revizora za javni sektor u Bosni i Hercegovini