logosrpacthrvdeacbosdeac

Одржан састанак Форума за координацију донатора у БиХ (ДЦФ)

Саопштење, 24.02.2011.

Форум  за координацију донатора (ДЦФ), у организацији Министарства финансија и трезора БиХ/Сектора за координацију међународне економске помоћи (СЦИА) је, данас у Сарајеву, одржао први састанак у 2011. години којим је  предсједавала Амбасада Краљевине Шпаније у Босни и Херцеговини - Шпанска агенција за међународну развојну сарадњу (АЕЦИД).

На састанку, којег је отворио шпански амбасадор у БиХ Алехандро Алваргонзáлез Сан Мартíн (Alejandro Alvargonzález San Martín) а присуствовао и амбасадор  Краљевине Шведске у БиХ Босе Хедберг (Bosse Hedberg) ,  представници АЕЦИД-а и Амбасаде Шпаније у БиХ презентовали су члановима Форума и присутним представницима институција БиХ, своје активности и програме током петнаестогодишњег дјеловања у Босни и Херцеговини.

Шведска међународна агенција за развојну сарадњу (СиДА) представила је општински програм за управљање чврстим отпадом, као и портфељ текуће и планиране шведске помоћи у Босни и Херцеговини а Сектор за координацију међународне економске помоћи Министарства финансија и трезора БиХ је презентовао  приједлоге за механизам координације помоћи.

Представници највећих донаторских агенција, које имплементирају програме и пројекте у БиХ, информисале су Форум о новим и планираним пројектима, размијенили су мишљења о својим активностима, позитивним искуствима као и изазовима с  којима се сусрећу на терену током имплементације активности.