logosrpacthrvdeacbosdeac

Одржан трећи састанак Форума за координацију донатора у БиХ

Саопштење, 14.10.2010.

У организацији Министарства финансија и трезора БиХ/Сектора за координацију међународне економске помоћи (СЦИА), а под предсједавањем Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) Форум за координацију донатора (ДЦФ) одржао је, данас у Сарајеву, трећи састанак у 2010. години.

Замјеник шефа Мисије при Амбасади САД у Босни и Херцеговини Џонатан М  Мур отворио је састанак  током којег су  представници УСАИД и Амбасаде САД у БиХ презентовали   своје активности и програме.

Сектор за координацију међународне економске помоћи у Министарству финансија и трезора БиХ представио  је достигнућа пилот пројекта о  секторском приступу као и припреме за успостављање секторских група унутар Форума за координацију донатора те садашње  активности.  На састанку се говорило и о  напретку у припреми Програма јавних инвестиција (ПИП).   

И овај састанак чланова ДЦФ-а је уједно био прилика да представници највећих донаторских агенција, које имплементирају програме и пројекте у БиХ, информишу Форум и присутне представнике институција БиХ,  како о  планираним тако и новим пројектима, размјену мишљења и позитивна  искуства  те разговарају о изазовима с  којима се сусрећу током имплементације активности на терену.