logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Вранкић посјетио Независну новинску агенцију ОНАСА

Саопштење, 14.09.2010. 

Замјеник предсједавајућег Савјета  министара и министар финансија и трезора БиХ Драган Вранкић посјетио је данас сједиште Независне новинске Агенције ОНАСА у сарајевском Хотелу "Холидаy Инн". Овом приликом, генерална директорица Агенције ОНАСА Елвира Беговић информисала је замјеника предсједавајућег Савјета министара БиХ о раду Агенције ОНАСА.
      
 "Мисија Агенције је континуирани допринос развоју истинитог, независног и професионалног информирања у напредној, европски оријентираној, мултиетничкој и мултикултуралној БиХ", истакла је Е. Беговић у разговору са министром Вранкићем.

Након обиласка пословних просторија и разговора са упосленицима Агенције ОНАСА, министар Вранкић је казао како су утисци о Агенцији ОНАСА позитивни.
       
"Моји су утисци позитивни, али и нисам превише изненађен јер сам овако нешто и очекивао, првенствено познајући дугогодишњи рад Агенције ОНАСА. Мислим да је код вас добро што сте врло професионални и добро оспособљени стручним људима. Добро је што су овдје млађи људи, јер су они перспектива. Комбинација искуства и младости мислим да је права, а што је већ и раније примијећено. Ваша професионалност и неовисност је нешто што је већ у БиХ постало један вид 'лучоноше'", истакао је замјеник предсједавајућег Савјета  министара и министар финансија и трезора БиХ Драган Вранкић.
       
Према његовим ријечима, у постојећем амбијенту у БиХ, "који је посљедица транзиције, још увијек политичке неуређености и велике потребе за реформом Устава који ће нас уредити као нормалну државу, једна професионална новинарска неовисност је јако неопходна, али она у таквом амбијенту има и пуно простора да се доказује."
       
"По мени је јако битно што сте искористили своју шансу заузимањем једног новог еуропског гарда, и мислим да ће и сви други послије ићи за вама, али ће и каснити", рекао је министар Вранкић.
      
 "Мислим да је неовисно и професионално новинарство можда и једна 'вододијелница' у односу на политичка кретања у БиХ. Уколико се успијемо изборити за тај приступ и уколико оно надвлада све оне друге секташке приступе и лобије који се појављују, ми имамо шансе и ту треба бити без пардона, односно отворено говорити о чему се ради и преносити праве ствари", истакао је замјеник предсједавајућег Савјета министара и министар финансија и трезора БиХ Драган Вранкић.
      
 "Желим само да вам дам подршку да наставите овим путем радити са младим, способним и неоптерећеним људима, те да наставите професионалан рад на производњи правих вијести, јер мислим да је то најбоље за Босну и Херцеговину", казао је министар Вранкић и додао како је мишљења да исправна и коректна информација нема алтернативе, те да је она одредница за будуће планове и стратегије.
       
Министар Вранкић је, између осталог, казао и да би "био сретан када бисмо врло брзо дошли до атмосфере у БиХ да можемо направити уставну причу стварно неопходном за БиХ и да не трошимо енергију на политиканство."
      
 "Вјерујте да, када би се растеретили политике и односа које сада имамо, за неких пет година ја бих гарантирао да би БиХ била једна земља којој се не би постављали увјети него би она постала партнер у процесима и могла рећи 'господо ми имамо свој став' ", казао је министар Вранкић. (крај) - ОНАСА