logosrpacthrvdeacbosdeac

БиХ-Катар:Потписан Споразум о избјегавању двоструког опорезивања

Саопштење, 21.7.2010. 

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Драган Вранкић и министар финансија и економије Државе Катар  Јусуф Хусеин Камал (Yоусуф Хуссеин Камал) потписали су Споразум између Савјета министара БиХ и Владе Државе Катар о избјегавању двоструког опорезивања и спрјечавању фискалне утаје у односу на порезе на доходак

Споразум је потписан у сарајевској резиденцији Конак, у оквиру посјете Босни и Херцеговини делегације Државе Катар с Емиром Државе Катар шеиком  Хамадом бин Калифом Ал-Танием  (Хамадом бин Кхалифом Ал-Тханием) на челу.  

Потписан је и Протокол са друге сједнице Заједничког комитета о економској, трговинској и техничкој сарадњи БиХ и Катара. Овај протокол су потписали министар спољњи послова БиХ Свен Алкалај и министар трговине и бизниса Катара Јасем Ал-Танy (Јассем Ал-Тханy).

Такође, потписан је и Споразум о сарадњи и размјени вијести између Федералне новинске агенције (ФЕНА) и Катарске новинске агенције.

Потписивању ових докумената присуствовали су чланови Предсједништва БиХ - предсједавајући Харис Силајџић и чланови Предсједништва Жељко Комшић и Небојша Радмановић те амбасадор Државе Катар у БиХ Мубарак Клефиек Калед Ал-Хајри (Мубарак Клеефиек Кхалед Ал-Хајри).