logosrpacthrvdeacbosdeac

Замјеник министра финансија и трезора БиХ Хазим Ранчић састао се са делегацијом Саудијског фонда за развој

Саопштење, 7.6.2021.

zamjenik  mЗамјеник министра финансија и трезора БиХ Хазим Ранчић заједно са сурадницима, одржао је данас састанак са делегацијом Саудијског фонда за развој. Делегацију Саудијског фонда за развој предводио је господин Абдуллах М. Алромеих, са сарадницима госп. Бандр С. Алхарби, и госп. Амар Албелаихеес.

На састанку је наглашена добра сарадња између Саудијског фонда за развој и Босне и Херцеговине која се одражава кроз портфолио тренутних финансираних пројеката у вриједности 75 милиона УСД.

Важно је за споменути неке од реализизованих пројеката који су од велике важности за становништво Босне и Херцеговине, као што су пројекти обнове стамбених јединица за расељена лица, пројекти значајни за развој инфраструктуре у многим општинама, образовања, здравства.

Такођер се разговарало о Меморандуму о разумијевању за Пројекат изградње истраживачког института на Универзитету Сарајевска школа за науку и технологију. Овај пројекат још увјек није реализован. Замјеник Ранчић упознао је делагацију Саудијског фонда за развој о законским процедурама за реализовање истог и нагласио како ће Министарство финансија и трезора БиХ ускладити све законске обавезе које су у надлежности министарства како би дошло до закључивања и имплементације овог пројекта.

Замјеник Ранчић изразио је наду да ће надлежне институције донијети одговарајуће одлуке у смјеру активирања пројеката, захвалио се Саудијском фонду за развој на досадашњим улагањима и зажелио да Саудијски фонд за развој кроз нове пројекте настави улагати у развој Босне и Херцеговине.