logosrpacthrvdeacbosdeac

Конституисана Министарска конференције за економске и финансијске послове у процесу ЕУ

Саопштење, 24. 5. 2021.

Slika - sef  MЗамјеник министра финансија и трезора Босне и Херцеговине Хазим Ранчић одржао је у понедјељак, 24.5.2021. године, прву конститутивну сједницу Министарске конференције за економске и финансијске послове у систему координације процеса европских интеграција у Босни и Херцеговини.
Министарској конференцији присуствовали су министри финансија свих нивоа власти у Босни и Херцеговини, односно њихови овлаштени представици, те овлаштени представник министра вањске трговине и економских односа БиХ, овлаштени представник федералног министра енергије, рударства и индустрије, министар привреде и предузетништва Републике Српске, те директор за финансије Брчко Дистрикта БиХ.
На предметној сједници, која је одржана путем видео линка, једногласно је подржан предложени дневни ред, изабран предсједавајући и два замјеника предсједавајућег Министарске конференције, те је усвојен Пословник о раду Министарске конференције за економске и финансијске послове у систему координације процеса европских интеграција у Босни и Херцеговини.