logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda s izvršnim direktorom Svjetske banke o novoj strategiji

Priopćenje, 29. 1. 2020.

bevanda - davidse -2901mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izvršnog direktora u Svjetskoj banci Koena Davidsea s kojim je razgovarao o prioritetima za pripremu nove strategije djelovanja ove financijske institucije u BiH.

Ministar Bevanda naglasio je da dugogodišnja uspješna suradnja sa Svjetskom bankom garantira da će i nova strategija biti usmjerena tako da se ulaže u najvažnije sfere života, poput obrazovanja, zdravstva, zaštite okoliša i obnovljive energije.

Opširnije...

Ministar Bevanda i veleposlanik Nelson razgovarali o proračunu i reformama

Priopćenje, 23.1.2020

Bevanda - NelsonZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Erica Nelsona s kojim je razgovarao o usvajanju proračuna institucija BiH za ovu godinu i provođenju reformi.

Ministar Bevanda upoznao je veleposlanika Nelsona s aktivnostima koje se vode u Ministarstvu financija i trezora BiH na pripremi proračuna za ovu godinu kako bi se ovaj posao završio u prvom tromjesečju jer je na snazi privremeno financiranje koje ograničava poslovanje institucija u smislu kapitalnih ulaganja.

Opširnije...

Ministar Bevanda s veleposlanikom Katara o poboljšanju ekonomske suradnje

Priopćenje, 21. 1. 2020.

DSC 0796mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Katara u BiH Sultana bin Ali Al-Khatera, a osnovne teme razgovora bile su jačanje ekonomskih veza i privlačenje investicija u BiH.

Ministar Bevanda naglasio je tijekom sastanka s veleposlanikom Al-Kheterom da postoji ustavna nadležnost za pojedine oblasti poslovanja, ali i zakonski okvir za određene poslovne olakšice kako što je Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između BiH i Katara što stvara mogućnost bolje suradnje.

Opširnije...

Ministar Bevanda primio veleposlanike Malezije i Saudijske Arabije

Priopćenje, 22. 1. 2020.

mft - malezija fotoMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u odvojenim susretima veleposlanike Malezije Zakri Jaafara i Saudijske Arabije Hanija bin Abdullaha Mominaha, a osnovne teme razgovora bile su stvaranje boljih uvjeta za poslovnu suradnju i privlačenje investicija.

Ministar Bevanda naglasio je u razgovoru s veleposlanikom Jaafarom da su odnosi između BiH i Malezije prijateljski i da mogu biti unaprijeđeni kroz poslovnu suradnju u mnogim područjima.

Opširnije...

Bevanda i Bukinac o ekonomiji i putu k EU

Priopćenje, 21. 1. 2020.

Bevanda Bukinac 2101mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanicu Slovenije u BiH Zoricu Bukinac, a osnovne teme razgovora bile su jačanje ekonomskih veza i ispunjavanje uvjeta za pristupanje Europskoj uniji.

Ministar Bevanda naglasio je u razgovoru s veleposlanicom Slovenije Zoricom Bukinac da su odnosi dviju zemalja dobri u svim područjima te da se vlasti u BiH trude stvoriti ambijent za strana ulaganja tako što, između ostalog, preuzimaju standarde Europske unije.

Opširnije...