logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Za dvije dionice na Koridoru Vc 140 milijuna eura

Priopćenje, 27. 2. 2020.

IMG 1018mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda, i direktor Europske investicijske banke (EIB) za Sloveniju, Hrvatsku i Zapadni Balkan Mateo Rivellini potpisali su danas u Sarajevu ugovor o financiranju, koji se odnosi na izgradnju dvije dionice autoceste na Koridoru Vc.

Nakon potpisivanja ugovora ministar Bevanda je rekao kako ne treba posebno naglašavati koliko je važan svaki kilometar autoceste na koridoru Vc.

Opširnije...

Ministar Bevanda primio veleposlanika Turske

Priopćenje, 26. 2. 2020.

Bevanda - KocmZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Republike Turske u BiH Halduna Koça s kojim je razgovarao o unapređenju ekonomske suradnje između dviju zemalja.

Sugovornici su se složili da treba otkloniti sve zastoje u funkcioniranju institucija kako bi se mogle nastaviti aktivnosti na započetim projektima među kojima su i oni turskih ulagača u BiH.

Opširnije...

Za javni prijevoz u Sarajevu 35 milijuna eura

Priopćenje, 5.2.2020.

ebrd - ugovorMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s direktoricom Europske banke za obnovu i razvoj za središnju i jugoistočnu Europu Charlotte Ruhe dva sporazuma o zajmu za Projekt javnog prijevoza u Sarajevu.
Nakon potpisivanja sporazuma ministar Bevanda rekao je kako će ovi projekti unaprijediti gradski prijevoz u Sarajevu, te doprinijeti zaštiti okoliša i smanjenju zagađenja zraka.

Opširnije...

Odvojeni sastanci o suradnji sa Sjevrenom Makedonijiom i UNDP-om

Priopćenje, 25. 2. 2020.

Bevanda- EbibimZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u odvojenim susretima veleposlanika Sjeverne Makedonije Ekrema Ebibija i rezidentnu predstavnicu Programa Ujedinjenih naroda za razvoj( UNDP) u BiH Stelianu Nederu, a osnovne teme razgovora bile su stvaranje boljih uvjeta za suradnju i ekonomski napredak.

Ministar Bevanda sa sugovrnicima je razgovarao o aktivnostima u Ministarstvu fianancija i trezora BiH koje se odvijaju bez obzira na aktualne političke prilike u BiH.

Opširnije...

Ministar Bevanda s izvršnim direktorom Svjetske banke o novoj strategiji

Priopćenje, 29. 1. 2020.

bevanda - davidse -2901mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izvršnog direktora u Svjetskoj banci Koena Davidsea s kojim je razgovarao o prioritetima za pripremu nove strategije djelovanja ove financijske institucije u BiH.

Ministar Bevanda naglasio je da dugogodišnja uspješna suradnja sa Svjetskom bankom garantira da će i nova strategija biti usmjerena tako da se ulaže u najvažnije sfere života, poput obrazovanja, zdravstva, zaštite okoliša i obnovljive energije.

Opširnije...