logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Za nove tramvaje osigurano 10 milijuna eura

Priopćenje, 29.10.2020

733ae156-1077-4af8-8malaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda, potpisao je danas sa šeficom Ureda EBRD-a u BiH Manuelom Naessl ugovor o zajmu za Projekt Javni prijevoz Sarajevo - Dio 3 u vrijednosti 10 milijuna eura.

Ministar Bevanda zahvalio se direktorici Naessl i istaknuo kako ga raduje što pružaju pomoć Bosni i Hercegovini u svim važnim projektima.

Opširnije...

Za potporu bankarskom sektoru 30 milijuna eura

Priopćenje, 27.10.2020

Bevnda foto 2mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktorica Ureda Europske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ u BiH Manuela Nessl potpisali su danas sporazum o zajmu u vrijednosti 30 milijuna eura namjenjen za potporu Agenciji za osguranje depozita (AOD) i bankarskom sektoru u BiH.
Ministar Bevanda naglasio je da je izuzetno značajno što su ova sredstva osigurana u vremenima pandemije kada se mijenja stanje u ekonomiji, a time i u bankarskom sektoru što otvara određene rizike poslovanja.

Opširnije...

Za izgradnju dionice Tarčin – Ivan grant EU od oko 11,8 milijuna eura

Priopćenje,  30. 7. 2020.

Bevnda foto 2mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktor Europske investicijske banke /EIB/ za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan Matteo Rivellini potpisali su sporazum o grantu Europske unije u vrijednosti 11,78 milijuna eura za izgradnju poddionice Tarčin – Ivan.
Ugovor o grantu za financiranje izgradnje autoceste na koridoru Vc potpisan je korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog mjera koje su poduzete u sprječavanju virusa Covid -19.

Opširnije...

Nastavak izgradnje vodovodne mreže u Gradačcu

Priopćenje, 26.10.2020

Bevanda- Nassel -mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktorica Ureda Europske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ u BiH Manuela Nessl potpisali su danas sporazum o grantu Europske unije nemjenjen za nastavk izgradnje vodovodne mreže u Gradačcu.
Ranije je potpisan sporazum o zajmu u iznosu šest milijuna eura i ova sredstva koriste se za izgradnju vodovodne mreže u Gradačcu, te će nakon današnjeg potpisivanja ugovora o grantu biti osigurano 1.992.500,00 eura iz fondova Europske unije za nastavak i finaliziranje ovih radova.

Opširnije...

Za projekt energetske efikasnosti u Sarajevu 10 milijuna eura

Priopćenje, 29. 7. 2020.

ebrd - nastupna - 2409mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i predstavnik Europske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ Josip Polić potpisali su danas sporazume o zajmu i grantu Europske unije ukupne vrijednosti 10 milijuna eura namjenjenih za projet energetske efikasnosti u Sarajevu.
Sporazum o grantu u iznosu dva milijuna eura i sporazum o zajmu u vrijednosti osam milijuna eura potpisani su korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog mjera koje su poduzete u sprječavanju virusa Covid -19.

Opširnije...