logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Zajednički program UN-a osigurao oko 1,3 milijuna dolara za BiH

Priopćenje, 30.12.2020.

Bevanda foto malaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa rezidentnom koordinatoricom Ujedinjenih naroda u BiH Ingrid Macdonald Zajednički program jačanja infrastrukture za financiranje Ciljeva održivog razvoja  u vrijednosti oko 1,3 milijuna dolara.

Bosna i Hercegovina  je 2015. godine, zajedno s ostalim državama članicama UN-a, usvojila Program održivog razvoja do 2030. godine koji sadrži 17 ciljeva održivog razvoja (CoR), a usmjereni su na iskorjenjivanje siromaštva, borbu protiv neravnopravnosti i nepravde te rješavanje pitanja klimatskih promjena.

Opširnije...

Za dionicu autoceste Poprikuša – Medakovo 340 milijuna eura od EIB-a

Priopćenje, 29.12.2020.

bevandaMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s predstavnicima Europske investicijske banke (EIB) Mateom Rivellinijem i Jacopom Lensi Orlandom ugovor o zajmu u vrijednosti 340 milijuna eura namjenjenih za izgradnju autoceste na dionici Poprikuše - Medakovo na Koridoru Vc.

Nakon potpisivanja sporazuma ministar Bevanda  naglasio je važnost ovog ugovora ne samo za područje Federacije BiH, već i njegov državni i regionalni značaj u izgradnji moderne infrastrukture, povećanja sigurnost i kapaciteta autoceste.

Opširnije...

Za integrirano upravljanje koridorom rijeka Save i Drine 30 milijuna eura

Priopćenje, 10. 12. 2020.

Bevanda 2605Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa šefom Ureda Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom ugovor o zajmu u vrijednosti 30 milijuna eura namjenjenih za intergrirano upravljanje koridora rijeka Save i Drine.

Međunarodna banka za obnovu i razvoj na ovaj način podržala je Program integriranog razvoja koridora rijeka Save i Drine, koji će se provoditi u tri faze, a regionalnog je karaktera jer uz BiH obuhvata područje Crne Gore i Srbije.

Opširnije...

Ministar Bevanda na sastanku s izvršnim direktorom MMF-a

Priopćenje, 2. 12 2020.

sastanak - mmf 0212 - MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda sudjelovao je danas sastanak sa izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Paulom Hilbersom koji je, po preuzimanju ove dužnosti, upriličio video-susret s predstavnicima vlasti na razini BiH.
Ministar Bevanda poželio je uspjeh u radu Hilebrsu na novoj dužnosti te naglasio da je suradnja BiH i MMF-a dugogodišnja i iznimo uspješna te očekuje da će tako biti i ubuduće.

Opširnije...