logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Za vodoopskrbu u Jajcu i Zvorniku EU donirala oko dva milijuna eura

Priopćenje, 20. 4. 2021. godine

https://drive.google.com/file/d/1Y4i3zyvC-37y-x4CSBv1BBZo89lw4qMz/view?usp=sharing

EIB  malaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa potpredsjednicom Europske investicijske banke (EIB) Lilyanom Pavlovom dva ugovora o grantu Europske unije koji se odnose na projekte vodoopskrbe u Jajcu i Zvorniku.

Ceremoniji potpisivanja sporazuma, koja je organizirana putem video lika zbog epidemiološke situacije izazvane virusom Covid-19, nazočio je i specijalni predstavnika EU za BiH i šef Delegacije EU u BiH veleposlanik Johann Sattler.

Opširnije...

Suradnja s EBRD-om otvara put novim projektima u BiH

Priopćenje, 15.4.2021.

Untitled 45 MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, koji je guverner Bosne i Hercegovine u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), ocijenio je da ova banka financira vodeće infrastrukturne projekte u BiH, posebice koridor Vc te da je nezaobilazan faktor u pokretanju novih investicija.

Na današnjem sastanku, koji je održan online s predsjednicom EBRD-a Odile Renaud-Basso, predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija i njegov zamjenik ministar Vjekoslav Bevanda istaknuli su da je suradnja s ovom bankom konstantna, uspješna, te da se uklapa i u aktualne tijekove i poteškoće izazvane pandemijom virusa Covid – 19.

Opširnije...

Iz fonodva EU osigurano 15,5 milijuna eura za nove kilometre autoceste

Priopćenje, 10.3.2021.

Bevanda-EBRD malaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa šeficom Ureda Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD) u BiH Manuelom Naessl sporazum o dva granta Europske unije ukupne vrijednosti oko 15,5 milijuna eura.
Kako je istaknuto na ceremoniji potpisivanja, kojoj je nazočio i specijalni predstavnik EU za BiH i šef Delegacije EU u BiH Johan Sattler,  ova grant sredstva namijenjena su za izgradnju autoceste na dionicama Tunel Zenica – Donja Gračanica, te Buna – Počitelj.

Opširnije...

Za gradski prijevoz u Sarajevu još 40 milijuna eura

Priopćenje, 23. 3. 2021. godine

VB - potpisMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s predstavnicima Europske investicijske banke (EIB) Mateom Rivellinijem i Jacopom Lensi Orlandom ugovor o financiranju u vrijednosti 40 milijuna eura za Projekt gradskog prijevoza Sarajevo.

Nakon potpisivanja sporazuma, koje je obavljeno koorespodentno i bez ceremonija zbog epidemiološke situacije, ministar Bevanda je kazao da su osigurana sredstva koja će poboljšati kvalitet života stanovnika Sarajevske županije te pomoći u zaštiti okoliša.

Opširnije...

Prijavljen lažni Twitter nalog ministra Vjekoslava Bevande

Priopćenje, 15. 2. 2021.

lažni nalogMNa društvenim mrežama danas su se pojavili lažni nalozi zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministra financija i trezora Vjekoslava Bevande gdje se navode službeni podatci  i koriste fotografije ministra.

S obzirom na to da ministar Vjekoslav Bevanda ne koristi društevene mreže, ni osobno niti u službene svrhe, obavještavamo javnost i osobe koje primaju zahtjeve za praćenje s ministrovih profila da je riječ o lažnom nalogu.

Ministarstvo financija i trezora BiH obavijestilo je danas nadležne institucije o otvaranju lažnog naloga na Twiteru te se očekuje da će biti uklonjen, a sve one koji dobiju zahtjeve s ovih naloga upozoravamo da je riječ o lažnom profilu.