logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Predstavnici Ministarstva financija i trezora BiH sudjelovali na obuci o temi projektnog budžetiranja

Priopćenje

photo training 4 - Mala29. i 30. lipnja 2021. godine, predstavnici Ministarstva financija i trezora sudjelovali su na obukama čiji je cilj predstavljanje rezultata novog proračunskog pristupa i nove metodologije za programsko budžetiranje u vezi sa srednjoročnim planiranjem budžeta i strateškim planiranjem, organiziranim u okviru aktivnosti projekta „Nastavak podrške upravljanju javnim financijama u Bosni i Hercegovini“ koji financira Europska unija, a provodi međunarodni konzorcij predvođen tvrtkom Hulla & Co Human Dynamics GmbH & Co KG, Austrija. Ovaj projekt predstavlja dvogodišnji napor da se poboljša upravljanje javnim financijama u BiH povećanjem efikasnosti rashoda.
Predstavnici Sektora za proračun, Sektora za trezorsko poslovanje i Odsjeka za upravljanje javnim investicijama i srednjoročno planiranje sudjelovali su na događaju, te bili informirani o ishodima GAP Analize zakonskog okvira u oblasti programskog budžetiranja, kao i o nacrtu prijedloga za izmjenu Zakona o financiranju institucija BiH i relevantnih budžetskih instrukcija koje je ministarstvu dostavio ekspertni tim Projekta.

Opširnije...

BiH mora biti spremna odgovoriti izazovima migrantske krize

Priopćenje, 8. 6. 2021.

Rancic - IOM  malaZamjenik ministra financija i trezora BiH Hazim Rančić primio je danas šeficu Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH Lauru Lungarotti s kojom je razgovarao o načinima rješavanja migrantske krize u BiH i osposobljavanju domaćih institucija da odgovore ovim izazovima.

Na sastanku je naglašeno kako je problem ilegalnih migracija sveprisutan u regiji, a posebice u BiH koja ima nedovoljne kapacitete da se suoči s ovim problemom.

Opširnije...

Konstituirana Ministarska konferencije za ekonomske i financijske poslove u procesu EU

Priopćenje, 24. 5. 2021.

Slika - sef  MZamjenik ministra financija i trezora Bosne i Hercegovine Hazim Rančić održao je u ponedjeljak, 24.5.2021. godine, prvu konstituirajuću sjednicu Ministarske konferencije za ekonomske i financijske poslove u sustavu koordinacije procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini.
Ministarskoj konferenciji nazočili su ministri financija svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini, odnosno njihovi ovlašteni zastupnici, te ovlašteni zastupnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, ovlašteni zastupnik federalnog ministra energije, rudarstva i industrije, ministar gospodarstva i poduzetništva Republike Srpske, te ravnatelj za financije Brčko Distrikta BiH.
Na predmetnoj sjednici, koja je održana online, jednoglasno je podržan predloženi dnevni red, izabran predsjedatelj i dva zamjenika predsjedavatelja Ministarske konferencije, te je usvojen Poslovnik o radu Ministarske konferencije za ekonomske i financijske poslove u sustavu koordinacije procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini.

Zamjenik ministra financija i trezora BiH Hazim Rančić sastao se sa delegacijom Saudijskog fonda za razvoj

Priopćenje, 7.6.2021.

zamjenik  mZamjenik ministra financija i trezora BiH Hazim Rančić zajedno sa suradnicima, održao je danas sastanak sa delegacijom Saudijskog fonda za razvoj. Delegaciju Saudijskog fonda za razvoj predvodio je gospodin Abdullah M. Alromeih, sa suradnicima gosp. Bandr S. Alharbi, i gosp. Amar Albelaihees.

Na sastanku je naglašena dobra suradnja između Saudijskog fonda za razvoj i Bosne i Hercegovine koja se odražava kroz portfolio trenutnih financiranih projekata u vrijednosti 75 milijuna USD.

Opširnije...

Za vodoopskrbu u Jajcu i Zvorniku EU donirala oko dva milijuna eura

Priopćenje, 20. 4. 2021. godine

https://drive.google.com/file/d/1Y4i3zyvC-37y-x4CSBv1BBZo89lw4qMz/view?usp=sharing

EIB  malaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa potpredsjednicom Europske investicijske banke (EIB) Lilyanom Pavlovom dva ugovora o grantu Europske unije koji se odnose na projekte vodoopskrbe u Jajcu i Zvorniku.

Ceremoniji potpisivanja sporazuma, koja je organizirana putem video lika zbog epidemiološke situacije izazvane virusom Covid-19, nazočio je i specijalni predstavnika EU za BiH i šef Delegacije EU u BiH veleposlanik Johann Sattler.

Opširnije...