logosrbdeachrvactbosdeac

Ministar Bevanda primio veleposlanike Malezije i Saudijske Arabije

Priopćenje, 22. 1. 2020.

mft - malezija fotoMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u odvojenim susretima veleposlanike Malezije Zakri Jaafara i Saudijske Arabije Hanija bin Abdullaha Mominaha, a osnovne teme razgovora bile su stvaranje boljih uvjeta za poslovnu suradnju i privlačenje investicija.

Ministar Bevanda naglasio je u razgovoru s veleposlanikom Jaafarom da su odnosi između BiH i Malezije prijateljski i da mogu biti unaprijeđeni kroz poslovnu suradnju u mnogim područjima.

Naglašeno je da je Malezija redovit sudionik poslovnih foruma u BiH koji su rezultirali potpisivanjem više memoranduma, a samo onaj koji se odnosi na ulaganja u području peradarstva vrijedan je 20 milijuna eura.

Veleposlanik Saudijske Arabije naglasio je da su tijeku mnogobrojni projekti za koje je novac osigurala vlada ove zemlje te da su otklonjene sve barijere za projekte obnove i opremanja bolnica u Mostaru i Konjicu.

Ministar Bevanda naglasio je tijekom sastanka s veleposlanikom Mominahom da je zahvalan njegovoj vladi što je izdvojila grant sredstva za obrazovanje i zdravstvo te da će u narednom razdoblju pokušati otkloniti barijere da se svi odobreni projekti realiziraju.

Na sastancima je istaknuto da BiH ima potpisan sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s Malezijom dok je ovaj posao sa Saudijskom Arabijom okončan i čim se usuglase termini bit će potpisan i ugovor, čime će se olakšati poslovne aktivnosti investitorima.

Veleposlanici su čestitali ministru Bevandi na ponovnom imenovanju za ministra financija i trezora BiH te izrazili nadu da će se dobra suradnja nastaviti i u budućnosti.