logosrbdeachrvactbosdeac

Ministar Bevanda s veleposlanikom Katara o poboljšanju ekonomske suradnje

Priopćenje, 21. 1. 2020.

DSC 0796mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Katara u BiH Sultana bin Ali Al-Khatera, a osnovne teme razgovora bile su jačanje ekonomskih veza i privlačenje investicija u BiH.

Ministar Bevanda naglasio je tijekom sastanka s veleposlanikom Al-Kheterom da postoji ustavna nadležnost za pojedine oblasti poslovanja, ali i zakonski okvir za određene poslovne olakšice kako što je Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između BiH i Katara što stvara mogućnost bolje suradnje.

Veleposlanik Katara naglasio je da postoji interes investitora iz njegove zemlje da ulažu u BiH, a posebice u bankarski sektor.

Na sastanku je naglašeno da su nadležnosti iz domena gospodarstva uglavnom na entitetskoj razini te treba i kroz gospodarske komore uspostavljati suradnju među gospodarstvenicima, ali i kroz poslovne forume koji se održavaju u obje zemlje.

Veleposlanik Al-Khater čestitao je ministru Bevandi na ponovnom imenovanju za ministra financija i trezora BiH i poželio mu uspjeh u budućem radu.