logosrbdeachrvactbosdeac

Bevanda i Bukinac o ekonomiji i putu k EU

Priopćenje, 21. 1. 2020.

Bevanda Bukinac 2101mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanicu Slovenije u BiH Zoricu Bukinac, a osnovne teme razgovora bile su jačanje ekonomskih veza i ispunjavanje uvjeta za pristupanje Europskoj uniji.

Ministar Bevanda naglasio je u razgovoru s veleposlanicom Slovenije Zoricom Bukinac da su odnosi dviju zemalja dobri u svim područjima te da se vlasti u BiH trude stvoriti ambijent za strana ulaganja tako što, između ostalog, preuzimaju standarde Europske unije.

Veleposlanica Bukinac naglasila je da će BiH uvijek biti prioritet za njezinu zemlju odakle nastoje pomoći u nastavku proširenja EU pridruživanjem zemalja zapadnog Balkana te da BiH što prije dobije status kandidata.

Sugovornici su se složili da su nužne reforme u svim segmentima društva kako bi se poboljšali uvjeti rada poslovnoj zajednici u BiH i kako bi se privukle strane investicije.

Veleposlanica je čestitala ministru Bevandi na ponovnom imenovanju za ministra financija i trezora BiH te se interesirala za aktualnu političku situaciju i buduće aktivnosti koje se, uglavnom, temelje na usvajanju proračuna za ovu godinu i ispunjavanja obveza iz Programa reformi.