logosrbdeachrvactbosdeac

Za prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci 3,8 milijuna eura

Priopćenje, 19.12.2019.

IMG 0905mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća miinistara i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i veleposlanica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer potpisali su danas u Sarajevu sporazum o grantu vrijednosti 3,8 milijuna eura za projekt "Prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci".
Nakon potpisivanja sporazuma ministar Bevanda rekao je da će ovom donacijom biti nastavljene aktivnosti na zaštiti okoliša u Gradišci, čime će se unaprijediti kvaliteta života stanovništva ove regije.

On je podsjetio da je prethodno Vlada NJemačke za isti projekt osigurala 10,2 milijuna eura, te naglasio da su ovakvi sporazumi bitni jer su fokusirani na poboljšanje uslova života običnih građana i lokalnih zajednica u BiH.

"Ovog puta će benefite takvog projekta osjetiti građani Gradiške. Nadam se da će radovi biti okončani sukladno rokovima", rekao je ministar Bevanda.
Obraćajući se nazočnima, veleposlanica Saxer je rekla da je ovaj projekat pokazatelj koliko lokalne zajednice u BiH mogu dosta toga uraditi kada se angažiraju političari iz tih sredina.
Prema njenim riječima, uz ova grant sredstva dolazi i odgovornost, odnosno sredstva treba da se iskoriste za zaštitu rijeka u BiH.
Također, pozvala je sve građane BiH da sudjeluju u kreiranju ovakvih projekata, kako bi se spriječilo zagađivanje prirode.