logosrbdeachrvactbosdeac

Ministar Vrankić - veleposlanik Japana u BiH Motai: oproštajni susret

Sarajevo, 06.09.2011.

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Dragan Vrankić  primio je u oproštajni posjet japanskog veleposlanika u BiH Futao Motaija.

Japanski veleposlanik Motai iz Bosne i Hercegovine odlazi  nakon šest godina,  a radio je tri godine kao otpravnik poslova i tri  kao rezidentni veleposlanik. Obostrano je naglašena iznimno dobra suradnja  za sve to vrijeme, a ministar Vrankić je istaknuo  kako je Japan dokazani prijatelj  BiH te da je  izgradnji dobrih prijateljskih odnosa nadasve pridonosio osobno veleposlanik Motai.

Ministar je, u ime BiH i svoje, posebice zahvalio narodu i Vladi Japana, na svesrdno kontinuirano pružanoj  pomoći BiH u oporavku i rekonstrukciji  u cijelom post-ratnom razdoblju do danas. Izrazio je želju za unaprjeđivanjem dobrih odnosa dviju država kao i zainteresiranost, i potrebu, BiH za bržim i jačim gospodarskim razvojem, a s tim u vezi  pozvao Japan da nastavi  s daljnjim kreditiranjem različitih projekata. 

Veleposlanik Motai kazao je kako je sa zadovoljstvom pratio ekonomski napredak BiH, koji je do  pojave svjetske krize bio evidentan, te poželio da se BiH vrati tom putu, a Japan će joj kao i do sada  biti podrška./kraj