logosrbdeachrvactbosdeac

Ministarstvu financija i trezora darovnica Kraljevine Nizozemske za jačanje kapaciteta

Priopćenje, 16.06.2011.

Sporazum  o bespovratnom zajmu u vrijednosti od 420.000 eura između Ministarstva financija i trezora BiH i Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u BiH potpisali su, u Sarajevu 10.06.2011. godine,  zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara  BiH i ministar financija i trezora Dragan  Vrankić i nizozemski veleposlanik u BiH Sweder van Voorst tot Vorst. 

Ministarstvu financija i trezora BiH potporu u jačanju stručnih i materijalnih kapaciteta Kraljevina Nizozemska pruža već drugu godinu. Ovim sporazumom  bit će  financirana dva projekta  s ciljem razvitka  “integriranog, funkcionalnog i transparentnog  informacijskog sustava  za upravljanje  javnim ulaganjem ” pri Sektoru za koordinaciju međunarodne ekonomske pomoći,  i   “softvera  za  registriranje (bilježenje) i  izvještavanje  o potpisanim   međunarodnim  sporazumima” pri Sektoru za odnose s financijskim institucijama. Oba projekta trebaju biti završena do kraja 2012. godine.

Sporazum o bespovratnom zajmu je dodijeljen Bosni i Hercegovini kao članici Svjetske banke iz   skupine zemalja koju predvodi i zastupa Nizozemska (Nizozemske konstituenca). Uzimajući u obzir povezanost naših dviju zemalja  očekuje se obnavljanje ovakve vrste suradnje i u narednim godinama.