logosrbdeachrvactbosdeac

Održan drugi ovogodišnji sastanak Foruma za koordinaciju donatora u BiH

Priopćenje, 18.05.2011. 

Forum za koordinaciju donatora (DCF), u organizaciji Ministarstva financija i trezora BiH/Sektora za koordinaciju međunarodne ekonomske pomoći (SCIA) održao je, danas u Sarajevu, drugi ovogodišnji sastanak a  predsjedatelj  je  bilo Veleposlanstvo Republike Austrije u BiH – Austrijska razvojna agencija (ADA).

Na sastanku, kojeg je otvorio austrijski veleposlanik u BiH Donatus Köck, predstavnici  ADA-e i Veleposlanstva Austrije u BiH prezentirali su članovima Foruma, i prisutnim predstavnicima institucija BiH, svoje aktivnosti i programe tijekom petnćstogodišnjeg djelovanja u Bosni i Hercegovini. 

Njemačko društvo za međunarodnu suradnju  (GIZ) je predstavilo donatorsku i sektorsku koordinaciju, koristeći primjer Zemljišne administracijske reforme (LAP), a Svjetska banka je prezentirala Partnersku strategiju Svjetske banke u Bosni i Hercegovini za razdoblje  2012.-2015. godine.

Predstavnici najvećih donatorskih agencija, koje implementiraju programe i projekte u BiH, su na okruglom stolu u okviru Foruma, informirale o novim i planiranim projektima, razmijenili su mišljenja o svojim aktivnostima, pozitivnim iskustvima kao i izazovima s  kojima se susreću na terenu tijekom implementacije aktivnosti./kraj