logosrbdeachrvactbosdeac

Ministar Vrankić razgovarao s potpredsjednikom Vlade Crne Gore i ministrom financija dr. Igorom Lukš

 Priopćenje,24.06.2010.

-Sve zemlje  regije  ekonomski gledano  dijele sličnu sudbinu te je potrebna međusobna koordinacija kako politika  tako i  infrastrukturnih  projekata, konstatirali su zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Dragan Vrankić i potpredsjednik  Vlade Crne Gore i ministar financija dr. Igor Lukšić, koji, sa suradnicima, boravi u radnom posjetu Sarajevu.

 

Naglašeno  je, da  bez ulaganja u infrastrukturne projekte  nema  napretka   za  zemlje ni pojedinačno  ali ni rasta regionalno. S tim u vezi  je jednodušno  ocijenjeno  da  zajednički nastupi  na trećim tržištima pružaju puno veće šanse  za uspjeh a  lakše otvaraju i  europske fondove.  Rečeno je da je  međusobna  suradnja,  počevši od prekogranične, moguća  u različitim oblastima.


Ukazano je i na potrebu  usklađivanja  propisa, posebice u oblasti suzbijanja sive ekonomije,  te sklapanja regionalnog sporazuma, napominjući kako  regionalne inicijative ne smiju ostati samo slovo na papiru već ih treba i operacionalizirati. 


Obostrano je kazano kako otvorenih pitanja među dvjema tranzicijskim  državama  nema, da su odnosi dobri i prijateljski  kao i spremnost  na razmjenu iskustava i pružanje  svekolike uzajamne potpore i pomoći na euroatlantskom putu./kraj