logosrbdeachrvactbosdeac

Zamjenik ministra financija i trezora BiH Hazim Rančić sastao se sa delegacijom Saudijskog fonda za razvoj

Priopćenje, 7.6.2021.

zamjenik  mZamjenik ministra financija i trezora BiH Hazim Rančić zajedno sa suradnicima, održao je danas sastanak sa delegacijom Saudijskog fonda za razvoj. Delegaciju Saudijskog fonda za razvoj predvodio je gospodin Abdullah M. Alromeih, sa suradnicima gosp. Bandr S. Alharbi, i gosp. Amar Albelaihees.

Na sastanku je naglašena dobra suradnja između Saudijskog fonda za razvoj i Bosne i Hercegovine koja se odražava kroz portfolio trenutnih financiranih projekata u vrijednosti 75 milijuna USD.

Važno je za spomenuti neke od realiziranih projekata koji su od velike važnosti za stanovništvo Bosne i Hercegovine, kao što su projekti obnove stambenih jedinica za raseljena lica, projekti značajni za razvoj infrastrukture u mnogim općtinama, obrazovanja, zdravstva.

Također se razgovaralo o Memorandumu o razumijevanju za Projekt izgradnje istraživačkog instituta na Univerzitetu Sarajevska škola za znanost i tehnologiju. Ovaj projekt još uvjek nije realiziran. Zamjenik Rančić upoznao je delagaciju Saudijskog fonda za razvoj o zakonskim procedurama za realizaciju istog i naglasio kako će Ministarstvo financija i trezora BiH uskladiti sve zakonske obveze koje su u nadležnosti ministarstva kako bi došlo do zaključivanja i implementacije ovog projekta.

Zamjenik Rančić izrazio je nadu da će nadležne institucije donijeti odgovarajuće odluke u smjeru aktiviranja projekata, zahvalio se Saudijskom fondu za razvoj na dosadašnjim ulaganjima i zaželio da Saudijski fond za razvoj kroz nove projekte nastavi ulagati u razvoj Bosne i Hercegovine.