logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Otvoren namjenski podračun za pomoć u borbi protiv virusa COVID-19

Saopćenje, 1. 4. 2020.

Ministarstvo finansija i trezora BiH danas je otvorilo namjenski podračun kod Centralne banke BiH gdje će biti uplaćivana finansijska pomoć u borbi protiv virusa COVID-19.

Namjenski podračun u okviru Jedinstvenog računa BiH otvoren je na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH, dok je Ministarstvo finansija i trezora BiH dalo instrukcije za uplate u eurima ili konvertibilnim markama.

Instrukcija sa detaljnim uputama za uplate dostupna je na sljedećem linku: Uplata donacija za pomoć u borni protiv virusa COVID-19.

Obavještenje o prijemu stranaka u Pisarnici MFT

Saopćenje, 13.3.2020.

Pisarnica Ministarstva finansija i trezora BiH od 16. 3. 2020. godine radit će skraćeno sa strankama zbog proglašene pandemije koronavirusa (COVID-19) i propisanih mjera zaštite zdravlja građana.
Imajući u vidu preporuke Svjetske zdravstvene organizacije i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije BiH donesena je odluka kojom je vrijeme prijema stranaka u pisarnici ograničeno i pošta će se primati u periodu od 10:00 sati do 11:00. sati.
Također, apelujemo na sve stranke, izuzev u slučaju dostave hitnih akata, da Ministarstvu financija i trezora BiH dostavljaju podneske na sljedeće načine:


• Putem pošte na adresu: Trg BiH br. 1, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
• Faksom na broj: 033 / 202 - 930
• Putem e- pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (dokumenti moraju biti skenirani originali)

Ministar Bevanda primio ambasadora Turske

Saopćenje, 26. 2. 2020.

Bevanda - KocmZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koça s kojim je razgovarao o unapređenju ekonomske saradnje između dvije zemlje.

Sagovornici su se složili da treba otkloniti sve zastoje u funkcionisanju institucija kako bi se mogle nastaviti aktivnosti na započetim projektima među kojima su i oni turskih investitora u BiH.

Opširnije...

Za dvije dionice na Koridoru Vc 140 miliona eura

Saopćenje, 27. 2. 2020.

IMG 1018mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktor Europske investicione banke (EIB) za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan Mateo Rivellini danas su u Sarajevu potpisali ugovor vrijedan 140 miliona eura namijenjenih za finansiranje izgradnje dvije dionice autoputa na Koridoru Vc.

Nakon potpisivanja ugovora ministar Bevanda je rekao kako ne treba ne treba posebno naglašavati koliko je bitan svaki kilometar autoputa na koridoru Vc.

Opširnije...

Odvojeni sastanci o saradnji sa Sjevernom Makedonijiom i UNDP-om

Saopćenje, 25. 2. 2020.

Bevanda- EbibimZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u odvojenim susretima ambasadora Sjeverne Makedonije Ekrema Ebibija i rezidentnu predstavnicu Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u BiH Stelianu Nederu, a osnovne teme razgovora bile su stvaranje boljih uslova za saradnju i ekonomski napredak.

Ministar Bevanda sa sagovornicima je razgovarao o aktivnostima u Ministarstvu finansija i trezora BiH koje se odvijaju bez obzira na aktuelne političke prilike u BiH.

Opširnije...