logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Za dionicu autoputa Poprikuša – Medakovo 340 miliona eura od EIB-a

Saopćenje, 29.12.2020.

bevandaMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s predstavnicima Europske investicijske banke (EIB) Mateom Rivellinijem i Jacopom Lensi Orlandom ugovor o zajmu u vrijednosti 340 miliona eura namjenjenih za izgradnju autoputa na dionici Poprikuše - Medakovo na Koridoru Vc.
Nakon potpisivanja sporazuma ministar Bevanda naglasio je važnost ovog ugovora ne samo za područje Federacije BiH, već i njegov državni i regionalni značaj u izgradnji moderne infrastrukture, povećanja sigurnost i kapaciteta autoputa.

Opširnije...

Ministar Bevanda na sastanku s izvršnim direktorom MMF-a

Saopćenje, 2. 12 2020.

sastanak - mmf 0212 - MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda učestvovao je danas sastanak sa izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Polom Hilbersom koji je, po preuzimanju ove dužnosti, upriličio video-susret s predstavnicima vlasti na nivou BiH.
Ministar Bevanda poželio je uspjeh u radu Hilebrsu na novoj dužnosti te naglasio da je suradnja BiH i MMF-a dugogodišnja i izuzetno uspješna te očekuje da će tako biti i ubuduće.

Opširnije...

Za integrisano upravljanje koridorom rijeka Save i Drine 30 miliona eura

Saopćenje, 10. 12. 2020.

Bevanda 2605Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa šefom Ureda Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom ugovor o zajmu u vrijednosti 30 miliona eura namjenjenih za intergrisano upravljanje koridora rijeka Save i Drine.

Međunarodna banka za obnovu i razvoj na ovaj način podržala je Program integrisanog razvoja koridora rijeka Save i Drine, koji će se provoditi u tri faze, a regionalnog je karaktera jer uz BiH obuhvata područje Crne Gore i Srbije.

Opširnije...

Ministar Bevanda i šef Misije MMF-a o novom aranžmanu

Saopćenje, 1. 12 2020.

bevanda - mmf 0112 - malaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda održao je danas sastanak sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Martinom Petrijem kako bi razmotrili mogućnosti za novi aranžman i uslove koje bi podrazumijevalo ovo kreditno zaduženje.
Ministar Bevanda naglasio je da Ministarstvo finansija i trezora BiH i on lično mogu ispoštovati predložene rokove i obaveze iz domena svoga rada, a to je prvenstveno priprema Budžeta institucija BiH za 2021. godinu.

Opširnije...