logosrbdeachrvdeacbosact

Ministar Bevanda s ambasadorom Katara o poboljšanju ekonomske saradnje

Saopćenje, 21. 1. 2020.

DSC 0796mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasdora Katara u BiH Sultana bin Ali Al-Khatera, a osnovne teme razgovora bile su jačanje ekonomskih veza i privlačenje investicija u BiH.

Ministar Bevanda naglasio je tokom sastanka s ambasadorom Al-Kheterom da postoji ustavna nadležnost za pojedine oblasti poslovanja, ali i zakonski okvir za određene poslovne olakšice kako što je Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između BiH i Katara što stvara mogućnost bolje saradnje.

Ambasador Katara naglasio je da postoji interes investitora iz njegove zemlje da ulažu u BiH, a posebno u bankarski sektor.

Na sastanku je naglašeno da su nadležnosti iz domena privrede uglavnom na entitetskom nivou te treba i kroz privredne komore uspostavljati saradnju među privrednicima, ali i kroz poslovne forume koji se održavaju u obje zemlje.

Ambasador Al-Khater čestitao je ministru Bevandi na ponovnom imenovanju za ministra finansija i trezora BiH i poželio mu uspjeh u budućem radu.