logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Беванда и координаторка УН-а о економским посљедицама пандемије

Саопштење, 12. 5. 2020.

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда одржао је данас састанак с резидентном координаторком агенција Уједињених нација (УН) Ингрид Мекдоналд гдје су главне теме биле утицај пандемије Цовид -19 на социјално-економску ситуацију у БиХ.

Током састанка наглашено је да се цијели свијет сусрео с тешким посљедицама ове пандемије, како здравственим тако и економским и социјалним, те да је неопходно предузети хитне мјере како би се превазишли штетни утицаји и у Босни и Херцеговини.

Министар Беванда задовољан је дугогодишњом сарадњом између БиХ и агенција УН-а које имају многобројне пројекте у имплементацији, али и у плану за будућност што ће бити обухваћено новим Оквиром развојне помоћи УН-а за период 2021. – 2025. године.

На састанку је наглашено да увијек има простора да се сарадња унаприједи, али да је увијек била непроцјењива и кључна помоћ коју УН путем својих агенција пружа у ванредним ситуацијама грађанима БиХ.

С обзиром на то да је министар Беванда копредсједавајући Заједничког управног одбора БиХ и УН-а на састанку је договорено да се термин за наредни сјединицу овог тијела договори у најскорије вријеме те да се настави с редовним активностима.