logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Беванда примио амбасадоре Малезије и Саудијске Арабије

Саопштење, 22. 1. 2020.

mft - malezija fotoMЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас у одвојеним сусретима амбасадоре Малезије Закрија Џафара и Саудијске Арабије Ханија бин Абдулаха Момину, а основне теме разговора биле су стварање бољих услова за пословну сарадњу и привлачење инвестиција.

Министар Беванда нагласио је у разговору с амбасадором Џафаром да су односи између БиХ и Малезије пријатељски и да могу бити унапређени кроз пословну сарадњу у многим областима.

Наглашено је да је Малезија редован учесник пословних форума у БиХ, који су имали за резултат потписивање више меморандума, а само онај који се односи на улагања у сектор живинарства вриједан је 20 милиона евра.

Амбасадор Саудијске Арабије нагласио је да су у току многобројни пројекти за које је новац обезбједила влада ове земље те да су отклоњене све препреке за пројекте обнове и опремања болница у Мостару и Коњицу.

Министар Беванда нагласио је током састанка с амбасадором Момином да је захвалан његовој влади што је издвојила грант средства за образовање и здравство те да ће у наредном периоду покушати отклонити баријере да се сви одобрени пројекти реализују.

На састанцима је истакнуто да БиХ има потписан споразум о избјегавању двоструког опорезивања с Малезијом док је овај посао са Саудијском Арабијом завршен и чим се усагласе термини биће потписан и уговор, чиме ће се олакшати пословне активности инвеститорима.

Амбасадори су честитали министру Беванди на поновном именовању за министра финансија и трезора БиХ те изразили наду да ће се добра сарадња наставити и у будућности.