logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Беванда с амбасадором Катара о побољшању економске сарадње

Саопштење, 21. 1. 2020.

DSC 0796mЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас амбасадора Катара у БиХ Султана бин Али Ал-Катера, а основне теме разговора биле су јачање економских веза и привлачење инвестиција у БиХ.

Министар Беванда нагласио је током састанка с амбасадором Ал-Кхетером да постоји уставна надлежност за поједине области пословања, али и законски оквир за одређене пословне олакшице како што је Споразум о избјегавању двоструког опорезивања између БиХ и Катара што ствара могућност боље сарадње.

Амбасадор Катара нагласио је да постоји интерес инвеститора из његове земље да улажу у БиХ, а посебно у банкарски сектор.

На састанку је наглашено да су надлежности из домена привреде углавном на ентитетском нивоу те треба и кроз привредне коморе успостављати сарадњу међу привредницима, али и кроз пословне форуме који се одржавају у обје земље.

Амбасадор Ал-Катер честитао је министру Беванди на поновном именовању за министра финансија и трезора БиХ и пожелио му успјех у будућем раду.