logosrpacthrvdeacbosdeac

За пречишћавање отпадних вода у Градишци 3,8 милиона евра

Саопштење, 19.12.2019.

IMG 0905mЗамјеник предсједавајућег Савјета миинистара и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда и амбасадор Швајцарске у БиХ Андреа Раубер Заксер потписали су данас у Сарајеву споразум о гранту вриједности 3,8 милиона евра за пројекат "Прикупљање и пречишћавање отпадних вода у Градишци".
Након потписивања споразума министар Беванда рекао је да ће овом донацијом бити настављене активности на заштити околине у Градишци, чиме ће се унаприједити квалитет живота становништва ове регије.

Он је подсјетио да је претходно Влада Њемачке за исти пројекат обезбиједила 10,2 милиона евра, те нагласио да су овакви споразуми битни јер су фокусирани на побољшање услова живота обичних грађана и локалних заједница у БиХ.

"Овог пута ће бенефите таквог пројекта осјетити грађани Градишке. Надам се да ће радови бити окончани у складу са роковима", рекао је министар Беванда.
Обраћајући се присутнима, Заксерова је рекла да је овај пројекат показатељ колико локалне заједнице у БиХ могу доста тога урадити када се ангажују политичари из тих средина.
Према њеним ријечима, уз ова грант средства долази и одговорност, односно средства треба да се искористе за заштиту ријека у БиХ.
Такође, позвала је све грађане БиХ да учествују у креирању оваквих пројеката, како би се спријечило загађивање природе.