logosrpacthrvdeacbosdeac

Отклонити потешкоће у проведби пројеката КфW-а


Саопштење, 24.10.2018.

foto kfw 2410MЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас делегацију Њемачке развојне банке (КфW) коју је предводио  новоименовани директор за енрегетски сектор за Југоситочну Европу Пабло Обрадор.

Осим наступне посјете, састанак је искориштен за разговор о актуелним проблемима у проведби неких пројеката у Федерацији БиХ те је на састанку учестовала и федерална министарка финансија Јелка Милићевић са сарадницима.

Министар Беванда нагласио је да је сарадња Министарства финансија и трезора БиХ с КфW-ом и њемачком Владом дугогодишња, изузетно значајна и успјешна те да ће настојати да је унаприједе у оквиру надлежности које има Министарство финансија и трезора БиХ.
Током састанка разматарни су проблеми отказивања неких пројеката, попут ХЕ Салаковац или застоја у имплементацији попут ХЕ Врило и ХЕ Јањићи о чему треба обавити разговоре с крајњим корисницима кредита, али и надлежним представницима Министарства енергетике, индустрије и рударства ФБиХ.

Министри Беванда и Милићевић пожељели су добродошлицу и успјех у раду новом директору Обрадору уз увјерење да ће сарадња у области обновљивих извора енрегије, али и другим сегментима бити побољшана током његовог мандата.
  
Састанку је присуствовао и директор Уреда КфW-а у БиХ Матиас Шмит-Розен са сарадницима. (крај)