logosrpacthrvdeacbosdeac

За пројекат у Зеници 4,75 милиона еура

Саопштење, 31.7.2018.

20180731 mЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда потписао је данас споразуме о финансирању с директором Канцеларије КфW-а у Сарајеву Матиасом Шмит-Розеном и амбасадором Швајцарскецарске у БиХ Андреом Раубер-Саксер, те градоначелником Зенице Фуадом Касумовићем којим је одобрена донација од 4,75 милиона евра за рјешавање проблема отпадних вода у Зеници.
Како је министар Беванда нагласио ови споразуми омогућавају да Влада Швицарске донацијом од 4,75 милиона евра финансира реализацију Пројекта прикупљања и пречишћавања отпадних вода у Зеници.


Министар Беванда је појаснио да су потписана два споразума, први између Вијећа министара и Владе Швицарске који се одоноси на одобравање донације за Пројекат и други Споразум о финансирању и пројекту између Зенице и КФВ.

 

"Треба нагласити да је ово пројекат од изузетног значаја за грађане Зенице с еколошког аспкета", рекао је министар Беванда.

Амбасадор Андреа Раубер-Саксер истакла је да пројекат, за који је потписана документација, представља свеобухватан пакет од изградње инфраструктуре до њеног управљања.

Шмит- Розен је изразио задовољство што је КфW дио пројекта у којем се путем гранта омогућава изградња модерног постројења за пречишћавање вода.
Касумовић је захвалио на донацији и подсјетио да је Зеница некад била један од најзагађенијих градова у БиХ, али да градска управа настоји да, на све начине, грађанима омогући квалитетнији живот.