logosrpacthrvdeacbosdeac

Саудијски кредит за болнице и општину Сатри Град

Саопштење, 25. 7. 2018.

saudisjki fond mЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда и замјеник предсједника Саудијског фонда за развој Јусеф бин Ибрахим Албасам потписали су данас кредитнне споразуме за обнову и опремање болница у Коњицу и Мостару, те неколико пројеката на подручју сарајевске општине Стари Град.

Како је нагласио министар Беванда, захваљујући овом кредиту Саудијског фонда у укупном износу 32,4 милиона КМ биће обновљена зграда, лабораторија и набављена опрема  у Кантоналној болници „Сафет Мујић“ за шта ће бити издвојено  9,7 милиона КМ.

 За изградњу Дјечије клинике у Свеучилишно-клиничкој болници Мостар биће уложено 19,4 милиона КМ чиме ће ова болница потпуно заокружити своје услуге.

Овим кредитним аранжманом Болници Коњиц је одобрено 3,2 милиона КМ за изградњу додатног спрата за смјештај 30 кревета за одјељења неурологије и педијатрије, те медицинске опреме и намјештаја.  

„ Други уговор који смо данас потписали од великог је значаја за сарајевску општину Стари Град јер им је овим кредитом одобрено укупно 13,3 милиона КМ“, рекао је министар Беванда.

Према потписаном споразуми, од ових средстава највише ће бити уложено у изградњу паркинга и јавних површина у износу од 6,8 милиона КМ, затим за изградња спортске дворане Основне школе „Едхем Мулабдић“ 2,2 милиона КМ, док је за завршетак изградње и опремање општинске амбуланте одобрено 2,4 милиона КМ, а за обнову зграде општине Стари Град Сарајево биће уложено 1,9 милиона КМ.

Церемонији потписивања присуствовали су и корисници кредита, директори болница које су укључене у пројекте те начленик Општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић.