logosrpacthrvdeacbosdeac

Грант од 6,8 милиона евра за мост у Градишци

Саопштење, 13.3.2018.

potpisivanje ugovora most gradiskaMЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Баванда поптписао је данас у Бањалуци уговор о финансирању за дионицу Бањалука – Добој Б вриједан 47 милиона евра и уговор о инвестиционом гранту Европске уније за изградњу прекограничног моста у Градишци у вриједности  6,8 милиона евра.

Уговор о инвестиционом гранту министар Беванда потписао је са шефом Одјељења за кредитно пословање Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за Словенију, Хрватску и западни Балкан Матеом Ривелинијем, док су уговор о фиансирању потписали,  осим Ривелинија и Беванде, министар финансија РС Зоран Тегелтија и извршни директор за финансијске послове ЈП “Аутопутеви Републике Српске” Марко Митровић.

Министар Беванда нагласио је да је изузетно значајан грант Европске уније који ће допринијети да се што прије изгради мост на граничном прелазу у Градишци, док је креидт ЕИБ-а од 47 милиона евра битан за цјелокупан пројект изградње аутопута од Бањалуке до Добоја.

Церемонији потписивања присуствовали су, између осталих, шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк, предсједница Владе РС Жељка Цвијановић и предсједник НС РС Недељко Чубриловић.