logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Беванда и амбасадор Вигемарк разговарали о усвајању буџета

Саопштење, 10.10.2017.

Vigemark - Bevanda 1010-MЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас шефа Делегације Европске уније у БиХ и специјалног представника ЕУ за БиХ Ларс-Гунар Вигемарка с којим је разговарао о актуелним питањима с посебним освртом на процес припреме и усвајања буџета за идућу годину.

Министар Беванда нагласио је да су, након недавног усвајања Глобалног фискалног оквира, створени предувјети да се испоштују законски рокови за усвајање буџета за идућу годину на нивоу БиХ, али и оба ентитета.

Наглашено је да је у Министарству финансија и трезора БиХ у завршној фази израда буџета институција БиХ за 2018. годину, као и финализацију Документа оквирног буџета (ДОБ) за период 2018.-2020. година.

Током састанка говорило се о важности наставка реформског процеса што подразумијева и усвајање измјена и допуна сета закона који се односе на акцизе и које је недавно усвојио Управни одбор Управе за индиректно опорезивање, као и законских измјена о осигурању депозита. (крај)