logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Беванда и амбасадор Вигемарк разговарали о наставку спровођења реформи

Саопштење, 28.9.2017.

20170928 mЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас шефа Делегације Европске уније у БиХ и специјалног представника ЕУ за БиХ Ларс-Гунар Вигемарка с којим је разговарао о наставку спровођења економских реформи у Босни и Херцеговини.

Током састанка наглашено је да је дошло до застоја у спровођењу реформи, посебно оних које се тичу инвестиционих пројеката те је поново истакнута неопходност усвјања измјена и допуна Закона о акцизама у БиХ, као и осталих законских рјешења која су предвиђена Реформском агендом.

 

Министар Беванда информисао је амбасадора Вигемарка о тренутном статусу аранжмана између Међународног монетарног фонда (ММФ) и БиХ што је, такође, условљено спровођењем реформи и усвајањем законских рјешења прихваћених у Писму намјере.

На састанку је истакнуто и да се у Министарству финансија и трезора БиХ завршавају процедуре  у изради буџета за идућу годину, те како се настоји постићи договор за скоро усвајање Глобалног фискалног оквира да би се испоштовали законски рокови за усвајање буџета на нивоу БиХ, али и оба ентитета.