logosrpacthrvdeacbosdeac

Састанак министра финансија и трезора БиХ са новоименованим директором Канцеларије Свјетске банке у Босни и Херцеговине

Сарајево, 29.08.2017.

ovaMЗамјеник предсједавајућег Савјета министара Босне и Херцеговине и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас новоименованог директора Канцеларије Свјетске банке у Босни и Херцеговини, господина Емануела Салинаса, којем је ово уједно и први радни састанак након преузимања дужности 28.8.2017. године.

Министар Беванда изразио је новом директору добродошлицу и пожелио успјешан предстојећи мандат у Босни и Херцеговини. Министар се осврнуо на претходну успјешну сарадњу са Свјетском банком као веома важним партнером, те нагласио да је подршка те институције од стратешког значаја за проведбу потребних реформи за које се Босна и Херцеговина опредијелила. Овом приликом господин Салинас нагласио је да се нада да ће успјешна сарадња Свјетске банке и Босне и Херцеговине бити настављена и за вријеме његовог мандата, те да ће Свјетска банка наставити подржавати Босну и Херцеговину у наставку проведбе Реформске агенде  БиХ 2015-2018 и на њеном путу ка чланству у Европској унији.

Министар Беванда и господин Салинас кратко су се осврнули на технички аспект сарадње између Свјетске банке и Босне и Херцеговине и сложили се да ће у наредном периоду обје стране наставити с пружањем узајамне помоћи на свим пољима.