logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Беванда о наставку сарадње с новом директорком у Свјетској банци

Саопштење, 20.07. 2017.

IMG 1870 MЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас новоименовану директорку Свјетске банке за западни Балкан Линду ван Гелдер.

Министар Беванда пожелио је новој директорки успјешан предстојећи мандат те нагласио како очекује да ће добра сарадња са Свјетском банком бити настављена јер је та институција важан стратешки партнер за БиХ не само кроз пружање финансијске помоћи, него и техничке подршке која је од изузетног значаја.

У својој првој посјети Босни и Херцеговини директорка Ван Гелдер је истакла да су подршка малим и средњим предузећима те реформе здравственог и саобраћајног сектора приоритетна подручја на која ће се Свјетска банка фокусирати у наредном периоду.

Ван Гелдер је захвалила министру Беванди на активном залагању Министарства финансија и трезора БиХ у поступку закључивања споразума са Свјетском банком како би се омогућило да уговорени пројекти што прије започну с имплементацијом.

Данашњем састанку у Министарству финансија и трезора присуствовала је и директорка Канцеларије Свјетске банке у БиХ Татјана Проскурјакова којој је ово био посљедњи радни дан у БиХ јер одлази на нову дужност.

Министар Беванда захвалио се Проскурјаковој и особљу њене канцеларије на доброј сарадњи те јој пожелио успјешан рад у будућој мисији.(крај)