logosrpacthrvdeacbosdeac

Саудијски фонд одобрио пројекте у БиХ вриједне око 47 милиона КМ

Саопштење 19.07.2017.

IMG 1848 MЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас амбасадора Саудијске Арабије у БиХ Ханија бин Абдуллаха Моминаха који ге је обавијестио да је Саудиjcки фонд за развој одобрио финансирање два важна пројекта у БиХ.

Министар Беванда захвалио се на подршци коју пружа Саудијска Арабија, посебно у финансирању пројеката који имају социјалну димензију.

Током састанка наглашено је да је Одбор Cаудијског фонда за развој одобрио пројекат  „Модернизација здравствених установа на подручју Херцеговачко-неретванског кантона''  у вриједности  33.075.980 КМ, док ће 13.568.705 КМ бити одобрено  за „Капиталне пројекте у Старом Граду Сарајево“.

Одлука Одбора Саудиjcког фонда први је корак у реaлизацији ових пројеката, а на институцијама власти је да даље заврше прописане процедуре како би средства била достављена за намјену која је одобрена.

Министар Беванда и амбасадор Моминах разговарали су о наставку сарадње двије земље која се реализује у скоро свим областима, те изразили задовољство степеном сагласности и добрих резултата које постижу.

Наглашено је да Министарство финансија и трезора БиХ има добру и успјешну сарадњу с Амбасадом Саудијске Арабије у БиХ и Саудијског фонда за развој путем којег су реализовани милионски пројекти широм БиХ, те да се очекују како ће се ове активности интензивирати и у другим институцијама. (Крај)