logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Беванда и амбасадор Иванцов – договор о потписивању Споразума о клириншком дугу

Саопшење, 21.2.2017. године

30170221 mЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас амбасадора Руске Федерације у БиХ Петера Иванцова с којим је разговарао о могућим терминима за потписивање Споразума о клириншком дугу.

Током састанка саговорници су изразили обострано задовољство због чињенице да су у обје државе завршене све потребне процедуре као и да су стекли услови за пописивање овог Споразума. Договорено је да ће Споразум бити потписан у Москви, након чега ће обје државе наставити са проведбом даљих активности које претходе извршавању обавеза из Споразума.

 Министар Беванда предложио је неколико термина током марта мјесеца за потписивање Споразума, а тачан термин биће познат након одговора руске стране о одговарајућем датуму.

Током састанака саговорници су разговорали о припремама за састанак Међудржавне комисије за сарадњу двије земље и у том смислу констатовано је да треба наставити консултације са ентитетима у погледу закључивања Уговора о избјегавању двоструког опорезивања између Босне и Херцеговине и Руске Федерације.

Такође, министар Беванда и амбасадор Иванцов разговарали су о актуелној политичкој ситуацији као и о провођењу економских реформи у Босни и Херцеговини.