logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Беванда разговарао с вицегувернерком ЦЕБ-а

Саопштење, 18.01.2017.

Bevanda - CEB - AlonsoMЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас у новоименовану вицегувернерку Развојне банке Савјета Европе Розе Мариу Санчез-Јебра Алонсо.

Министар Беванда пожелио је успјех у раду вицегувернерки на новој дужности уз очекивање да ће се добра сарадња с овом банком, која финансира пројекте за најрањивије категорије друштва, наставити и у будућности.

На састанку је наглашено да се већина пројеката имплемнтира предвиђеном динамиком, те да је неопходно отклонити евентуалне административне баријере које могу довести до застоја.

Током састанка, којем је присуствовао и замјеник генералног директора за кредите и друштвени развој ЦЕБ-а Стефан Селен, разговарано је и о процедурама које су нужне за поврат пореза на додатну вриједност што је дефинисано и кредитним уговорима.

Министар Беванда нагласио је да је ЦЕБ значајно допринио друштвеном развоју у БиХ кроз своје пројекте у посљедњих 14 година, колико је БиХ чланица ове финансијске институције, те захвалио на подршци коју континуирано пружају.

Током састанка било је ријечи о пројекту ЦЕБ-а из области здравства који је окончан, те о изградњи Државног затвора гдје се имплемнтација значајно убрзала, као и о пројекту који се односи на затварање колективних центара и Регионалном стамбеном збрињавању избјеглих и расељених лица.

Вицегувернерка ЦЕБ-а изразила је задовољство што су видљиве економске реформе у БиХ јер се биљежи економски раст и јача финансијска стабилност.  (крај)