logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Беванда у Вашингтону разговарао с челницима ММФ-а

Саопштење, 7.10.2016.

MMF- sastanak MЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда нагласио је током састанка с челницима Међународног монетарног фонда (ММФ) у Вашингтону како очекује да ће буџет за идућу годину бити усвојен крајем ове године јер су завршене све активности на изради буџета инстититуција БиХ.
Министар Беванда учествује на Годишњој скупштини Свјетске банке и ММФ-а, те састанку холандске Конституенце при ММФ-у и Свјетској банци који се одржавају у Вашингтону од 6. до 11. октобра.

Током посјете Wасхингтону министар Беванда разговарао је с новим извршним директором Међународног монетарног фонда Антхонијем де Ланојем и с директором Одјела за Европу у ММФ-у Полом Томсеном.
На састанцима је истакнуто да су већ започети реформски процеси које треба наставити и кроз спровођење мјера из Писма намјере на свим нивоима.
Министар Беванда казао је да се наставља с мјерама штедње на нивоу БиХ и додао да се ограничава запошљавање у институцијама БиХ, те да је Савјет министара усвојило одлуке о висини основице на плату и регрес за идућу годину које остају на истом ниову, што је планирано и Политиком плата за четверогодишњи период.
Извршни директор Ланноy и директор Одјела за Европу Тхомсен сложили су се да је у Босни и Херцеговини остварен добар напредак и да реализиовање договорених задатака иде у позитивном смјеру.
Годишњој скупштини ММФ-а и Свјетске банке присуствује предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, те премијери и министри финансија Федерације БиХ и Републике Српске Фадил Новалић и Јелка Милићевић, те Жељка Цвијановић и Зоран Тегелтија. (крај)