logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Беванда отворио годишњи састанак регионалних резидентних представника УНДП-а

Саопштење, 19.05.2016.

Helen Clark visit to Sarajevo 02MЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда отворио је данас годишњи састанак регионалних резидентних представника УНДП-а који се одржава у Сарајеву.

Уз министра Беванду, као представника земље домаћина, годишњи састанак отвориле су администраторица УНДП-а Хелен Кларк, регионална директорица УНДП-а Џихан Султаноглу, те резидентна координаторица Уједињених народа за БиХ Сезин Синагоглу.

Министар Беванда нагласио је да је УНДП изузетно важан партнер и донатор у БиХ, те је изразио захвалност на подршци коју, путем многобројних пројеката континуирано, пружа Босни и Херцеговини, а посебно на уложеним напорима за обнову и опоравак од катастрофалних поплава које су погодиле Босну и Херцеговину у мају 2014. године.

Министар Беванда нагласио је важност оснивања Заједничког управног одбора УН-а и БиХ, који у фокусу има владавину права и безбједност, привредни развој и запошљавање, социјалну укљученост те оснаживање положаја жена у друштву.

Представнице УНДП-а представиле су планове свог рада у регији, те нагласиле су да ће пружати поптору БиХ на путу ка чланству у Европској Унији.

Министар Беванда одржао и ја састанак са Хелен Цларк о реализацији актуелних пројеката. (крај)