logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Беванда примио амбасадора Србије

Саопштење, 27.05.2015.

Bevanda - Vukicevic MЗамјеник предсједавајућег Вијећа министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас амбасадора Републике Србије у БиХ Станимира Вукићевића.

На састанку је оцијењено да су билатерални односи Србије и БиХ на узлазној путањи, те да се све више отвара простор за јачање економске сурадње.

 


Министар Беванда нагласио је да је регионална сарадња у врху приоритета његовог рада, те да је и у својству предсједавајућег Вијећа министара БиХ имао низ значајних сусрета са државним врхом Србије што је изродило и сарадњу на конкретним пројектима.

Наглашено је да треба усмјерити пажњу на регионалне пројекте изградње жељезничке и путне инфраструктуре, те пројеката из области заштите околиша и енергије, што је садржано и у Стратегији ЕУ за дунавску регију.

Како је наглашено током састанка, обје земље опредијељене су за пут ка Европској унији, гдје регионална сарадња има важно мјесто.

На састанку се говорило и о потреби организовања састанка Сталног заједничког одбора високих представника земаља насљедница бивше СФРЈ, те рјешавања конкретних питања из Уговора о сукцесији.

Министар Беванда подсјетио је да ће БиХ бити земља домаћин наредног састанка те да су већ у току припреме како би се он одржао у скоријем року. (крај)