logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Вранкић разговарао с турским амбасадором Би

Саопштења ( 03.05.2007 )

  

Министар Вранкић разговарао с турским  амбасадором БиХ Тулуном

- Циљ Босне и Херцеговине је савремена, политички стабилна и економски развијена држава, која ће у потпуности, бити интегрирана у европско-атлантске асоцијације, казао је министар финансија и трезора БиХ и замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ Драган Вранкић у разговору с амбасадором Републике Турске у БиХ Булентом Тулуном у Сарајеву.

Турски амбасадор Тулун истакао је како „наведени смјер Босне и Херцеговине његова земља снажно подупире као и транзицијске процесе кроз које на том путу пролази“.

Осврнувши се на досадашње односе двију држава заједнички је констатирано како су свестрани, изнимно добри и пријатељски с отвореним могућностима за унапређење особито у економији. С тим у вези исказан је обострани интерес за интензивирање сарадње на привредном плану, што подразумијева повећање трговинске размјене као и стварање повољних услова у БиХ за ино улагаче.

Једнодушно је казано како Босна и Херцеговина јесте мало тржиште али неризично, курентно и перспективно те да је за привлачење страних инвеститора потребно уклонити одређене административне запреке.