logosrpacthrvdeacbosdeac

Одржан 3. квартални састанак Форума за координацију донатора у БиХ

Саопштење, 29.09.2011.

Форум за координацију донатора (ДЦФ), у организацији Министарства финансија и трезора БиХ/Сектора за координацију међународне економске помоћи (СЦИА) је, данас у Сарајеву, одржао трећи овогодишњи састанак којим је предсједавала Амбасада Италије у БиХ – Италијанска развојна кооперација (ИЦ).

На састанку, којег је отворио први секретар Амбасаде Италије, др. Стефано Стучи, представници Италијанске кооперације су презентовали члановима Форума и присутним представницима институција БиХ  своје активности и програме  током 2011. године, стављајући нагласак на пројекте невладиних организација.

Представник Амбасаде Чешке Републике у Сарајеву је представио развојну сарадњу између Босне и Херцеговине и Чешке Републике у периоду 2010.-2017. године, док је Министарство финансија и трезора одржало презентацију о постојећој бази података донатора (ДМД) и приједлозима за њено будуће унапређење.

На округлом столу су представници највећих донаторских агенција, које имплементирају програме и пројекте у БиХ, информисале Форум о новим и планираним пројектима, размијенили су мишљења о својим активностима, позитивним искуствима као и изазовима с  којима се сусрећу на терену током имплементације активности.